Tax Structure in India

Clip_401) Q. : What are you doing?
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

2) Q. : What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!

3) Q. : From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Q. : What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!

Q. : How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend
Tax : Pay dividend distribution Tax

5) Q. : Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory..
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Q. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Q. : Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Q. : Doing business in Millions?
Ans. : Yes
Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

9) Q. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Q.: Where are you taking your client for lunch & dinner?
Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Q.: Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Q.: Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) Q.: How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Q.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) Q.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Q.: Have you purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE!

17) Q.: How you Travel?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Q.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.’s TAX !!!

19) Q.: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) INDIAN :: can i die now??
Ans: wait we are about to launch the funeral tax!

This entry was posted in Business, India and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s